• Historiek DOX Acoustics nv

since 1978

  • 1978: Illbruck Belgium
  • 2003: DOX acoustics
  • 2017: DOX Acoustics, DOX Noise Control & DOX Expansion Joints
  • 2019: DOX Group

Van Illbruck Belgium naar DOX Acoustics

Vanuit een groeiende nood aan goede akoestiek richtte Jan Dox in 1978 Illbruck Belgium op als Belgische verdeler van akoestische melamine-oplossingen en zwelband producten, in nauwe samenwerking met de Illbruck Groep.

In 2003 zijn we volledig losgekoppeld van de Illbruck franchise en is Dox Acoustics nv geboren, onder leiding van Walter Dox, Jan's zoon. 

Doorheen de jaren is het gamma stelselmatig uitgebreid, volgend op de vragen vanuit de markt en nieuwe bouwtendensen. Textieloplossingen werden toegevoegd, we gingen in zee met industriële lawaaibestrijdingspartners en zwelbanden verdwenen uit het gamma. 

Vanuit onze ervaring met zwelbanden was de stap snel gezet naar de groeiende en boeiende markt van de dilatatievoeg profielsystemen en begonnen we deze productengroep te verkopen onder de noemer DOX Expansion Joints

In 2017 was er nood aan een duidelijke afbakening van de verschillende productgroepen en oplossingen in ons gamma en hebben we onze 3 grote merken in het leven geroepen. Dit laat ons toe om gericht de markt op te gaan volgens toepassing en bouwfase. 

2019 hebben we het merk DOX Expansion Joints rechtstreeks laten opnemen door MIGUA GmbH, zodat de DOX Group zich verder kan focussen op de akoestische markt. 

  • DOX Acoustics: ruimteakoestiek & geluidsisolatie - interieurafwerking (afwerkingsfase)
  • DOX Noise Control: industriële lawaaibestrijding - industriële toepassingen en installatielawaai (zowel ruwbouwfase als afwerkingsfase)
Nieuws

Vernieuwd kleurenpalet van Aeria

Het kleurenpalet van Aeria is vernieuwd en bestaat nu uit 30 kleuren. Ontdek de nieuwe kleuren voor Stereo, Vibrasto, Abso en Strato hier.

Lees verder
Meer productnieuws
Nieuws

Geluidsoverlast in klaslokalen: wat is het effect op leerkracht en leerlingen?

Scholen zijn vaak een bron van geluidsoverlast. Maar wat is het effect ervan op leerlingen en leerkrachten? Hoe voorkom je geluidsoverlast? Ontdek het hier!

Lees verder
Meer productnieuws