• NIEUWS

DOX News. Be inspired.

DOX NEWS

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en toepassingen van onze akoestische oplossingen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief onderaan de pagina en volg ons op social media: Facebook, LinkedIn, TwitterInstagram

Functioneel akoestisch meubilair voor een gezond binnenklimaat

Wednesday 30 September 2020

Een geslaagde inrichting draait niet alleen rond het aanwezige kleurenpalet, de natuurlijke lichtinval of materiaalkeuze. Een goede akoestiek is eveneens van essentieel belang voor een aangenaam en rustgevend interieur.

Maak uw kantoor coronaproof met akoestische bureauschermen

Tuesday 14 July 2020

Uw kantoor voorzien van een verhoogde bescherming tegen corona? Akoestische bureauschermen zorgen voor een veilige invulling van uw werkplek.

Geluidsoverlast in klaslokalen: wat is het effect op leerkracht en leerlingen?

Wednesday 27 May 2020

Scholen zijn vaak een bron van geluidsoverlast. Maar wat is het effect ervan op leerlingen en leerkrachten? Hoe voorkom je geluidsoverlast? Ontdek het hier!

Zo creëert u een optimale akoestische (werk)omgeving na corona

Friday 3 April 2020

De minimale bezetting in openbare gebouwen en kantoren biedt de ideale mogelijkheid om de akoestiek te optimaliseren. Ontdek hier hoe DOX Acoustics u hierbij helpt!

Een aangename werkomgeving, ook voor thuiswerkers

Thursday 2 April 2020

Met de aangepaste maatregelen naar aanleiding van het coronavirus (COVID-19) is telewerken op dit moment de norm. Om toch zo efficiënt mogelijk van thuis uit te kunnen werken, is een goede akoestiek dan ook onmisbaar.

2020: The International Year of Sound

Tuesday 31 March 2020

Het jaar 2020 is uitgeroepen tot The International Year of Sound.Maar wat houdt dit precies in? En waarom zijn geluid en geluidsanering nu zo belangrijk?

Het belang van een goede akoestiek op kantoor

Thursday 23 January 2020

Geluidsoverlast op kantoor en het daarbij horende gebrek aan privacy, is een ergernis van veel werknemers. Een degelijke akoestiek op kantoor is dan ook een must.

Gezond Binnenklimaat

Monday 8 July 2019

Akoestisch comfort is een van de pijlers die de basis vormen voor gezond binnenklimaat. Hoe past dit in modern gebouwbeheer?

Is het nu absorptie of isolatie?

Thursday 19 October 2017

Wanneer spreekt men van geluidsabsortpie en ruimteakoestiek, en wanneer spreekt men van geluidsisolatie en bouwakoestiek?

RONDE TAFEL AKOESTIEK IN ONDERWIJS & ZORG

Monday 10 April 2017

Najaar 2016: Via een ronde tafel gesprek werden de pijnpunten omtrent ruimteakoestiek en geluidsisolatie in de onderwijs- en zorgsector besproken door experten in de markt.

Moordproces uitgesteld wegens 'slechte akoestiek' in rechtbank

Monday 17 October 2016

Een slechte akoestiek kan verregaande gevolgen hebben in onze maatschappij...

Akoestiek verbeteren voor een gezonde werkplek

Tuesday 24 November 2015

Online lancering van allereerste DOX acoustics bedrijfsfilm

Onze scholen zijn té lawaaierig

Tuesday 15 September 2015

"Meer zware stemproblemen voor leerkrachten, slechtere punten voor leerlingen"

TIP: Akoestische oplossingen voor open werkvloer

Tuesday 4 February 2014

Hoe voorkom je stress en minder productiviteit op een open werkvloer omwille van lawaai en slechte akoestiek? DOX acoustics lijst een aantal eenvoudige oplossingen op.

Nieuwe akoestische norm zorgt voor meer focus bij de leerlingen

Monday 10 September 2012

De nieuwe norm NBN S 01-400-2 'Akoestische criteria voor schoolgebouwen' gaat binnenkort van kracht en bepaalt de vereisten waaraan nieuwe, afgewerkte schoolgebouwen moeten voldoen.