Nieuws - DOX Acoustics
De akoestiek op kantoor verbeteren met flexibele oplossingen

woensdag 25 november 2020

Op zoek naar modulaire oplossingen op maat voor een beter akoestiek op kantoor? Ontdek wat Acoustics as a Service voor jou kan betekenen.

De akoestiek op kantoor verbeteren met flexibele oplossingen

Kantoren hebben geregeld te kampen met een slechte akoestiek. 

Collega’s komen en gaan waardoor kantoorruimtes opnieuw moeten worden ingedeeld. De huidige afstandsmaatregelen houden eveneens in dat er behoorlijk wat geschoven moet worden met meubilair. Zo krijgen vergaderzalen bijvoorbeeld een nieuwe invulling als individueel kantoor en worden cafetaria’s omgedoopt tot polyvalente ruimtes.

Hierdoor moeten bedrijven vaak bepaalde aanpassingen treffen. Zo blijft de akoestiek van de infrastructuur optimaal.

Modulaire akoestische oplossingen op maat van je kantoor

De ene akoestische oplossing is de andere niet. Is jouw kantoorruimte ingedeeld als open office of , of beschik je over een afgesloten kantoor?

Bij een open office spreek je over een grote, open ruimte waar nagalm en gebrek aan privacy veelvoorkomende problemen zijn. Om dit te tegen te gaan wordt er standaard gebruik gemaakt van akoestische plafond- en wandpanelen. Er kan ook bijkomend met loungesystemen en akoestische panelen worden gewerkt om bijvoorbeeld persoonlijke werkplekken van vergaderzones netjes af te bakenen. Zo werk je ongestoord verder en heb je een minimum aan afleiding van je omringende collega’s.

Een bijkomend pluspunt? Je kan de ruimte flexibel indelen als kantoor / vergaderruimte / koffiehoek / … met de geldende anderhalvemeterregel steeds in het achterhoofd.

Ook vergaderzalen hebben nood aan geluidsisolerende en -absorberende akoestische oplossingen. Zowel de ruimteakoestiek in de vergaderzaal, als de isolatie ten opzichte van aangrenzende ruimtes moet worden aangepakt.

De akoestiek op kantoor verbeteren met flexibele oplossingen
De akoestiek op kantoor verbeteren met flexibele oplossingen
De akoestiek op kantoor verbeteren met flexibele oplossingen

De voordelen van een optimale akoestiek op kantoor

Bellende collega’s, zoemende printers en harde voetstappen verstoren de rust op kantoor. Wanneer je vervelende omgevingsgeluiden op kantoor aanpakt, brengt dat ook een reeks voordelen met zich mee. 

Wij sommen ze even voor je op:

  1. het reduceren van de nagalmtijd;
  2. het verhogen van de leefbaarheid en verstaanbaarheid;
  3. het garanderen van een gezond binnenklimaat;
  4. het optimaliseren van de productiviteit;
  5. het verlagen van stress.

DOX Acoustics staat je bij in het op maat inrichten van je kantoor aan de hand van modulaire akoestische oplossingen. Onze akoestische experts begeleiden je van A tot Z en ontzorgen je over de hele lijn. 

De akoestiek op kantoor verbeteren met flexibele oplossingen

Acoustics as a Service (ACaaS)

Acoustics as a Service (ACaaS) werd ontwikkeld om kantoorgebouwen te voorzien van gepaste akoestische oplossingen op maat.

Dankzij ACaaS kan je akoestische oplossingen huren om de kosten te spreiden over 5 jaar of langer. Zo hoef je geen dure investeringen te doen om de akoestiek van je kantoor te optimaliseren én speel je flexibel in op de veranderende noden en evolutie van je bedrijf. 

De akoestische experts van DOX Acoustics bekijken met jou wat de beste modulaire oplossing is voor jouw kantoorgebouw en stellen op basis hiervan de mogelijkheden voor. Jouw taak in dit verhaal? Aangeven met welke akoestische eisen en stijlwensen onze experts rekening moeten houden!

Wist je dat onze akoestische oplossingen in verschillende kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar zijn? Zo passen onze aanpassingen altijd perfect bij de huisstijl van jouw kantoor.

Een vraag? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie rond modulaire akoestische oplossingen op maat van jouw kantoor!

Nieuws

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle DOX-nieuwigheden

;