• NIEUWS

DOX News. Be inspired.

<< Terug naar overzicht
Thursday 19 November 2020
dsoundartwallrestocopyrightweb.jpg

De akoestiek verbeteren in openbare gebouwen

De akoestiek in openbare gebouwen is vaak niet optimaal omdat in het merendeel van de gevallen de infrastructuur behoorlijk verouderd is. De gebouwen zijn namelijk niet meegegroeid met de tijd en het veranderende gebruik van de ruimtes. Dit in combinatie met de kenmerkende hoge plafonds van oude, historische gebouwen verhoogt de nagalmtijd aanzienlijk. 

Benieuwd hoe jij de akoestiek van je gebouw kan verbeteren? Lees verder om meer te weten te komen over modulaire akoestische oplossingen op maat van jouw gebouw. 

Het belang van een goede akoestiek in publieke gebouwen

Een optimale akoestiek van publieke gebouwen is niet alleen bevorderlijk voor de werknemers, maar ook voor de bezoekers van de gebouwen. Denk maar aan het gemeentehuis met verschillende afdelingen, maar ook aan bibliotheken of de hal van een treinstation.

Deze gebouwen hebben doorgaans een rijke geschiedenis en al heel wat jaren op de teller. Daardoor is de nagalm van bijvoorbeeld voetstappen en stemmen veel hoger dan in een gebouw met moderne infrastructuur.

Hoe verbeter je de akoestiek van je openbaar gebouw?

Met behulp van modulaire akoestische oplossingen hoeft niemand van het personeel zijn of haar stem te verheffen om verstaanbaar te zijn. Zo verlopen de conversaties vlot en worden vragen snel afgehandeld.

  • dsoundkunstencentrumcopyrightweb.jpg
  • dsoundplafondacco.jpg
  • kubusstereociscobxl.JPG

De akoestiek verbeteren met modulaire oplossingen

Van akoestische plafond-/wandpanelen en functioneel akoestisch meubilair over akoestische bureauschermen tot akoestische zuilen: de mogelijkheden om de akoestiek van een publiek gebouw te verbeteren zijn eindeloos.

Zowel de verouderde infrastructuur als de steeds veranderende indeling door de social distancing-maatregelen maken dat de kosten voor een akoestische oplossing al snel oplopen.

Acoustics as a Service (ACaaS)

Om bovenstaande redenen heeft DOX Acoustics ACaaS (Acoustics as a Service) uitgedacht: een verhuurformule die flexibele akoestische oplossingen aanbiedt op maat van jouw gebouw.  

Hoe gaat dat precies in z’n werk?

Samen met een akoestisch expert bekijk je de mogelijkheden. Niet alleen het type product, maar ook de kleur en uitvoering komen aan bod. Zo ben je er zeker van dat de oplossing die jij kiest zowel functioneel als esthetisch het best aanleunt bij jouw gebouw.

Een keuze gemaakt? Mooi! Om de kosten te kunnen spreiden geeft ACaaS je de mogelijkheid om de investering te spreiden over 5 jaar. Ben je na die 5 jaar nog steeds even tevreden? Dan kan je ACaaS geheel vrijblijvend voortzetten!

Wil je meer informatie over ACaaS voor de akoestische invulling van jouw gebouw? De akoestische experts van DOX Acoustics staan je graag te woord!