• Akoestische verbetering zwembad Sportoase De Lo

sounds like silence

Akoestische verbetering zwembad Sportoase De Lo, Heist-o-d-Berg

PROJECT

Dit voorjaar wordt een volledig nieuw zwembadencomplex “Sportoase De Lo” in Heist o/d Berg geopend. Na anderhalf jaar kan het complex in gebruik genomen worden en biedt het een erg ruim sportaanbod voor een breed publiek. Dit complex voldoet aan de hedendaagse normen en eisen, inclusief de akoestiek.

DOX Acoustics heeft een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de akoestische afwerking, m.b. om de nagalmtijd in de zwembadhallen tot leefbare proporties te brengen.

Akoestische verbetering zwembad Sportoase De Lo

AANVRAAG:

DOX Acoustics werd door Groep Van Roey gevraagd om een aanvulling te leveren op de reeds geplaatste akoestische plafondpanelen in de vorm van een akoestische wandbeplating uit melamineschuimstof, met een brandvrije verflaag kleur RAL 9016.

De wanden in de zwembadomgeving moesten in 2 zones bekleed worden: de zone van het 25m bad (164 m²) en de glijbaanzone (52 m²). De panelen werden tegen elkaar aangesloten en waren voorzien van een facetkant rondom. Deze werden dmv verlijming tegen de muur gemonteerd.

PRODUCT:

Er werd gekozen voor onze Plano-S panelen uit melamineschuimstof met afgeschuinde rand, met deze bijkomende eigenschappen:

  • verflaag (anti-chloor)
  • speciale lijm voor blijvende hechting in vochtige omgeving.

RESULTAAT:

De nagalmtijd in de grote zwemhal, na de plaatsing van de wandpanelen, bedraagt 2.0 seconden. Dit is het maximum te bereiken resultaat omdat er onderaan de wanden o.w.v. hygiëne en veiligheidsredenen geen absorptie kan aangebracht worden. 

De klant is uitermate tevreden van zowel het resultaat als de samenwerking met DOX Acoustics. 

Video link extern

  • Akoestische verbetering zwembad Sportoase De Lo
  • Akoestische verbetering zwembad Sportoase De Lo
Nieuws

Vernieuwd kleurenpalet van Aeria

Het kleurenpalet van Aeria is vernieuwd en bestaat nu uit 30 kleuren. Ontdek de nieuwe kleuren voor Stereo, Vibrasto, Abso en Strato hier.

Lees verder
Meer productnieuws
Nieuws

Geluidsoverlast in klaslokalen: wat is het effect op leerkracht en leerlingen?

Scholen zijn vaak een bron van geluidsoverlast. Maar wat is het effect ervan op leerlingen en leerkrachten? Hoe voorkom je geluidsoverlast? Ontdek het hier!

Lees verder
Meer productnieuws