• Correctie akoestiek in auditorium
  • Correctie akoestiek in auditorium

sounds like silence

Optimaliseer spraakverstaanbaarheid dmv geïntegreerde aanpak

AKOESTISCHE CORRECTIE IN AUDITORIUM UNIVERSITEIT

Slechte akoestiek heeft als gevolg dat de spraakverstaanbaarheid verslechterd wat weer als gevolg heeft dat men leerstoornissen, concentratiestoornissen, hoofdpijn, verminderde prestaties, etc. ontwikkeld. Ook in auditoria is het van cruciaal belang dat de ruimteakoestiek zo optimaal mogelijk is ingesteld zodat men zonder problemen de spreker kan verstaan, ongeacht waar men zit.

Een auditorium van de universiteit met een capaciteit van 80 personen moest akoestisch gecorrigeerd worden en op basis van de ruimte, de voorkeuren van de klant en het advies van onze regiovertegenwoordiger werden 4 verschillende oplossingen geïntegreerd die de akoestische en esthetische eisen probleemloos behalen:

AKOESTIEK GECORRIGEERD IN AUDITORIUM UNIVERSITEIT
  • Er werd gekozen voor het verlijmen van 40 PLANO-S panelen (1250 x 625 x 65 mm) tegen het plafond, de grootste reflecterende oppervlakte van de ruimte. De panelen zijn goed geluidsabsorberend, licht en eenvoudig te monteren en kunnen onopvallend geïntegreerd worden in het interieur.
  • Achteraan werden 2 grote ARTWALLs met Di-Bond rug geplaatst, met een afmeting van 1200 x 2400 mm. Hiermee wordt een visueel accent gelegd, bovenop het geluidsabsorberend vermogen. De afbeeldingen werden door de klant  zelf gekozen en geleverd.
  • Naast het projectiescherm/whiteboard werden a.d.h.v. rails 2 STEREO panelen bevestigd. Deze panelen (1199 x 1199 x 50 mm) worden gekenmerkd door hun hoge absorptiewaarden, hoogkwalitatieve materialen en de vervangbare hoes in Aéria-textiel. De gekozen kleur is Gris Brun. 
  • Ter aanvulling heeft men nog 8 MITESCO panelen (1590 x 440 x 34 mm) gemonteerd, aan de wand tussen de ramen. Deze ecologische design panelen hebben een strak uiterlijk en zijn dankzij hun gevarieerde densiteit uiterst robust en performant in het spraakfrequentiebereik. 
  • AKOESTIEK GECORRIGEERD IN AUDITORIUM UNIVERSITEIT
  • AKOESTIEK GECORRIGEERD IN AUDITORIUM UNIVERSITEIT
  • AKOESTIEK GECORRIGEERD IN AUDITORIUM UNIVERSITEIT
  • AKOESTIEK GECORRIGEERD IN AUDITORIUM UNIVERSITEIT
Nieuws

Geluidsisolatie voor een (muziek)studio: akoestische oplossingen

Klaar voor een (thuis)studio om muziek, voice-overs of podcast op te nemen? Dan is een goede akoestiek essentieel! Ontdek de mogelijkheden hier.

Lees verder
Meer productnieuws
Nieuws

Akoestische oplossingen voor coworking spaces

Coworking spaces zijn de toekomst. Steeds meer bedrijven kiezen voor minder overhead, meer flexibiliteit. Daar horen akoestische oplossingen op maat bij.

Lees verder
Meer productnieuws